STUDIU DE FEZABILITATE PENTRU OBIECTIVUL DE INVESTITII “AMPLASARE STATII DE REINCARCARE PENTRU VEHICULE ELECTRICE, ELECTRICE HIBRID ȘI PLUG-IN”

Authors

  • Theodor Grigoras SNSPA, Facultatea de Administratie Publica - Masterat Managementul Sectorului Public

Abstract

Studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Amplasare Stații de Reîncărcare pentru Vehicule Electrice, Electrice Hibrid și Plug-In" a fost elaborat conform prevederilor HG 907/2016. Obiective: Acest studiu are drept scop evaluarea fezabilității și a necesităților pentru implementarea infrastructurii de încărcare a vehiculelor electrice, hibride și plug-in. Se propune amplasarea unor stații de reîncărcare în locații strategice pentru a asigura acoperirea eficientă a nevoilor de încărcare ale utilizatorilor de astfel de vehicule. Obiectivul general este facilitarea accesului la încărcarea autovehiculelor electrice, făcând această operațiune la fel de ușoară precum alimentarea cu combustibil a unui autovehicul tradițional. Abordare: Studiul abordează aspecte precum densitatea necesară a stațiilor de încărcare, infrastructura de alimentare cu energie electrică, distribuția geografică a stațiilor, costurile de implementare și posibile surse de finanțare. Rezultate: Un element cheie este identificarea locațiilor potrivite pentru amplasarea stațiilor, astfel încât acestea să acopere cât mai eficient posibil nevoile utilizatorilor din diferite zone. Implementarea acestor stații de reîncărcare are ca obiectiv susținerea tranziției către vehicule mai ecologice și reducerea emisiilor de carbon generate de transportul rutier. Studiul de fezabilitate reprezintă o etapă esențială în planificarea și implementarea acestei infrastructuri, asigurând o abordare solidă și sustenabilă a necesităților viitoare ale utilizatorilor de vehicule electrice, hibride și plug-in. Implicații: studiului are impact atât asupra profesorilor şi cercetătorilor prin transmiterea know-how-ului legat de cele mai adecvate metode de amplasare a stațiilor de încărcare, cât şi asupra practicienilor care vor dezvolta proiecte viitoare de investiții în acest domeniu. Valoare: Noutatea acestei lucrări rezidă din analiza diverselor scenarii legate de amplasarea adecvată a stațiilor de încărcare a vehiculelor şi din prezentarea unei metodologii de selectare a scenariului optim.

Downloads

Published

2024-07-08

Issue

Section

Lucrări de licență / disertație

How to Cite

STUDIU DE FEZABILITATE PENTRU OBIECTIVUL DE INVESTITII “AMPLASARE STATII DE REINCARCARE PENTRU VEHICULE ELECTRICE, ELECTRICE HIBRID ȘI PLUG-IN”. (2024). Student Papers on Smart Cities and E-Governance (SPoSC&EGOV) Repository, 2(1). https://scrd.eu/index.php/spr/article/view/530