Sfera administratiei publice locale si impactul asupra dezvoltarii oraselor inteligente

Authors

  • Cătălin Daniel DUMITRICĂ Facultatea de Administrație Publică Școala Națională de Studii Politice și Administrative, București

Keywords:

Oraș inteligent, administrație publică locală, dezvoltare locală

Abstract

Un oras inteligent nu poate exista fara o administratie eficienta, flexibila, capabila sa se adapteze schimbarilor generate de mediul economic, social si politic. Pentru a intelege insa mecanismele necesare dezvoltarii unei administratii capabile sa sustina functionarea unui oras inteligent, este necesara realizarea unei analize profunde a principalelor caracteristici functionale ale administratiei publice locale in Romania. Articolul de fata isi propune sa realizeze o analiza succinta a principalelor opinii juridice cu privire la caracteristicile administratiei publice locale, in vederea determinarii acelor particularitati administrative care stau la baza aparitiei unui oras inteligent.

Downloads

Published

2023-03-11

How to Cite

[1]
DUMITRICĂ, C.D. 2023. Sfera administratiei publice locale si impactul asupra dezvoltarii oraselor inteligente. Smart Cities International Conference (SCIC) Proceedings. 2, (Mar. 2023), 203–209.

Similar Articles

1-10 of 113

You may also start an advanced similarity search for this article.