Unele considerații referitoare la trilema civilizației tehnologice: între tradiție, conservaționism și revoluție sau despre Educaţia tradiţională vs. Educaţia digitală

Authors

  • Valentin Stelian BĂDESCU Baroul București, Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Române
  • Ruxandra Ioana BĂDESCU Școala Doctorală Administrarea Afacerilor, Academia de Studii Economice București

Keywords:

educație, civilizație tehnologică, tradiție, conservatorism, digitalizare, impact social, demență digitală

Abstract

Învățarea tradițională combinată cu cea digitală devine din ce în ce mai atractivă. Astfel, nu se face trecerea bruscă de la tradițional, la digital, ambele aduc plus valoare dacă sunt combinate, iar schimbarea și trecerea numai la educația digitală este mai ușor de asimilat, în special de către profesori, care au fost educați și „antrenați” foarte mulți ani în maniera clasică, tradițională. Iar trecerea bruscă la mediul digital poate da naștere la frustrare, dar mai ales la rezistență la schimbare. Abordarea mixtă de educație online și convențională oferă și interacțiunea umană profesorii putând oferi feedback în timp real. Astfel, se câștigă timp, iar alte costuri sunt reduse, chiar eliminate. Acum, că opțiuni există, depinde numai de elevi și profesori să decidă ce variantă aleg. În plus, procesul de digitalizare a educației este de durată. Singura certitudine fiind aceea că doar într-acolo ne îndreptăm, către tehnologie în toate domeniile, acesta fiind parcursul firesc al evoluție, singura certitudine a vieții rămânând desigur, schimbarea. Cum se schimbă sistemul educational în era digitală? Aceasta este tema prezentului demers de cercetare științifică fiind inspirată de vremurile în care trăim.

Downloads

Published

2023-10-23

How to Cite

[1]
BĂDESCU, V.S. and BĂDESCU, R.I. 2023. Unele considerații referitoare la trilema civilizației tehnologice: între tradiție, conservaționism și revoluție sau despre Educaţia tradiţională vs. Educaţia digitală. Smart Cities International Conference (SCIC) Proceedings. 10, (Oct. 2023), 99–128.

Similar Articles

1-10 of 102

You may also start an advanced similarity search for this article.

Most read articles by the same author(s)