Accelerarea inovației la confluența intereselor publice și cetățenești – cu privire deosebită asupra lumii juridice din România

Authors

  • Valentin Stelian BĂDESCU Baroul București, Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române
  • Ruxandra Ioana BĂDESCU Școala Doctorală, Academia de Studii Economice, București

Keywords:

accelerarea inovației, inteligența artificială, provocări, interes public, drepturi și libertăţi

Abstract

Oare accelerarea inovaţiei superioare și de cea mai bună calitate poate fi cea mai eficientă strategie pentru a stimula creşterea sustenabilă? Încearcă ea să răspundă la una dintre marile provocări ale timpului nostru: ce transformări va produce tehnologia digitală – de la inteligența artificială la realitatea virtuală – în viața socială și politică, la confluența intereselor publice, politice, cetățenești? Analizând felul în care ea va putea fi întrebuințată de stat și de marile companii de tehnologie cu scopul de a exercita controlul asupra vieții oamenilor și inspirându-ne din tezaurul milenar al gândirii umane, încercăm să-i provoacăm pe cititori să revizuiască semnificația unor concepte precum „democrație”, „dreptate”, „libertate” „egalitate”, „putere”, „proprietate”. Însă, uneori ori, în astfel de vremuri marcate de incertitudine, încetinirea inovării poate părea o strategie adecvată. Cu toate acestea, istoria ne arată că accelerarea inovaţiei relevante este cea mai bună cale de atenuare a consecinţelor oricărei provocări. În acest context, Conferința Internațională Smart Cities (SCIC), ediția a 10-a, 8 decembrie 9 – 2022, cu titlu provocator, Accelerarea inovației, organizată de Facultatea de Administrație Publică din cadrul Universității Naționale de Studii Politice și Administrație Publică, vă invită cu drag la cea de-a X-a ediție a Conferinței Internaționale Smart Cities, ne-a motivat să „inovăm” și noi la un nivel superior, pentru a consolida ecuaţia valorică a conferinței şi pentru a stimula și mai mult interesul cititorilor. 

Downloads

Published

2023-10-23

How to Cite

[1]
BĂDESCU, V.S. and BĂDESCU, R.I. 2023. Accelerarea inovației la confluența intereselor publice și cetățenești – cu privire deosebită asupra lumii juridice din România. Smart Cities International Conference (SCIC) Proceedings. 10, (Oct. 2023), 311–322.

Similar Articles

1-10 of 193

You may also start an advanced similarity search for this article.

Most read articles by the same author(s)